Krikštynų pyrago receptai

2008.12.03.
Keli nesudėtingi krikštynų pyrago receptai - mėgstantiems šeimininkauti virtuvėje naminio maisto gerbėjams, manantiems, jog šventė be pyrago - ne šventė.
Krikštynų keksas
2,5 puodelio miltų
2 puodeliai cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 puodelis minkšto sviesto
200 ml jogurto (citrinų, ananasų, apelsinų, braškių ar vanilinio)
3 dideli kambario temperatūros kiaušiniai
Visus ingredientus sumaišykite viename dubenyje, supilkite į riebalais pateptą norimo dydžio kepimo formą ir kepkite apie 160o C temperatūroje valandą ir dešimt minučių.
Tradicinis pyragas
280 g. sviesto
200 ml cukraus
4 kiaušiniai
0,5 kg miltų
100 ml maltų migdolų
150 ml cukatų
1/2 malto muškato riešuto
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
70 ml brendžio
Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje, supilkite į didelę riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite apie 160o C temperatūroje valandą ir dvidešimt minučių. Kaip pyragas iškepa, galite padengti jį cukraus glajumi, pvz., migdoliniu.
Didelis krikštynų pyragas
16 kiaušinių
2,25 kg miltų
2,25 kg serbentų
1,4 kg sviesto
900 g cukraus
450 g saldžių migdolų
200 ml cukruotų citrinų (cukatų)
200 ml cukruotų apelsinų (cukatų)
200 ml citrinos žievelės
140 ml vyno
140 ml brendžio
2 sumalti muškato riešutai
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
Persijokite miltus kaip galima smulkiau ir išplakite kiaušinių baltymus ir trynius atskirai. Susmulkinkite migdolus, įlašindami keletą lašelių vandens ir supjaustykite cukatas į dailias riekeles. Sviestą su cukrumi išsukite iki purios masės. Išplakite baltymus iki standžių putų ir sudėkite juos į sviesto ir cukraus masę. Trynius plakite 10 minučių ir supikite į miltų ir muskato riešutų ir gvazdikėlių mišinį. Sujunkite abu mišinius ir plakite 30 ar daugiau minučių. Po to atsargiai į tešlą suberkite serbentus, migdolus ir cukatas bei vyną ir brendį. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite 160o C temperatūroje 5-6 valandas. Kad pyragas nesudegtų, galima jo viršų užkloti kepimo popieriumi. Iškeptą pyragą padenkite migdoliniu glajumi, o jo viršų - cukriniu glajumi.
Korėtas pyragas
4 kiaušinio tryniai
Miltų (žr. kepimo aprašymą)
1 puodelis cukraus
1,25 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
3 valgomieji šaukštai šalto vandens
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1,5 valgomojo šaukšto kukurūzų krakmolo
4 kiaušinių baltymai
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
Kiaušinių trynius plakite su vandeniu iki tirštos masės palaipsniui pridėdami cukraus, po to dar paplakite porą minučių. Supilkite krakmolą į puodelį, likusią jo dalį užpildykite miltais. Sumaišykite miltus ir krakmolą su kepimo milteliais ir druska, ir supilkite į kiaušinių ir cukraus masę. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite juos į tešlą. Kepkite 160o C temperatūroje 30 minučių.
Krikštynų katalogas
Naujausios įmonės
-
Dovanos
-
Drabužiai
-
Fotografai
-
Filmavimas
-
Fotografai