Kiaulienos nugarinė su keptais obuoliais ir svogūnais
Produktai
1 gabalas kiaulienos nugarinės (apie 400 g)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai grūdėtųjų Dižono garstyčių
2 arbatiniai šaukšteliai pankolio sėklų
1 didelis svogūnas, supjaustytas griežinėliais
2 vidutinio dydžio obuoliai, nulupti ir susmulkinti maždaug 0,5 cm gabaliukais
1/2 puodelio sauso baltojo vyno ar obuolių sidro
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Kiaulienos nugarinę pabarstykite druska ir pipirais.
Didelėje keptuvėje, kurią galima naudoti orkaitėje, pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus (vidutiniškai aukštoje temperatūroje). Įdėkite nugarinę ir apversdami iš visų pusių apskrudinkite, kol gražiai paruduos (apie 5 minutes). Ištraukite nugarinę ir padėkite į lėkštę, palaukite, kol šiek tiek atvės. Viršų ir šonus aptepkite garstyčiomis, į jas įspauskite pankolio sėklas.
Į įkaitusią keptuvę supilkite likusį 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite svogūnų griežinėlius ir smulkintus obuolius, apie 5 minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol pasidarys aukso spalvos. Tada mišinį tolygiai paskirstykite keptuvėje ir pagardinkite druska bei pipirais. Kiaulienos nugarinę paguldykite į obuolių ir svogūnų „patalą“.
Perkelkite keptuvę į orkaitę ir maždaug 15 minučių kepkite, kol obuoliai su svogūnais suminkštės ir paruduos, o termometras, įbestas į nugarinės vidurį, rodys apie 65 °C. Ištraukite nugarinę iš keptuvės ir apdenkite folija. Leiskite 5 minutes pastovėti.
Tuo metu į keptuvėje likusį obuolių ir svogūnų mišinį įpilkite baltojo vyno. Maišydami kaitinkite ant didelės ugnies, kol išgaruos dalis vyno – apie 2 minutes. Nugarinę supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis. Į lėkštę dėkite šaukštą obuolių-svogūnų mišinio, o ant viršaus guldykite gabalėlį nugarinės.
Krikštynų katalogas
Naujausios įmonės
-
Dovanos
-
Drabužiai
-
Fotografai
-
Filmavimas
-
Fotografai